Sidevisninger i alt

torsdag den 2. maj 2013

Så er der serveret - med gelatine

De sidste 14 dage har vi haft kursister i huset, som har leget med maden kan man vist roligt sige.
 
Hvem kan se, at billedet herunder viser en forret, som består af hellefisk (den store hvide bund), laks (den øverste, laksefarvede bund), broccoli og gulerod (her taler farverne for sig selv). Alt sammen i geleform.
 

Hovedretten kommer her. Det er rensdyrsteg i midten med broccoli, gulerod, sovs og kartofler. Alt blended og stivnet med husblas.


Og til dessert: Te og kaffe og frugter med æblecider og fløde.
 

Her er te og kaffe stivnet i flotte, høje glas. Glasset foran indeholder ølgele.
 

Jeg havde aldrig hørt om "gelemad" før Irene fortalte mig om det i går, da jeg spurgte til hvad hendes kursister arbejdede med i køkkenet.

Men "gelemad" er beregnet til patienter med tygge- og synkebesvær. Ved at blende madvarerne og tilsætte husblas får patienterne mulighed for at få smagen og energien fra sunde fødevarer, også selv om de har svært ved at tygge og synke. En klump gele på tungen smelter langsomt og glider ned af sig selv. Selv smagen af øl behøver patienterne ikke undvære.


Her er der en kursist der har leget med appelsinfromagen.
 
 
Patienterne på kysten kan glæde sig til de motiverede kursister her sidst på ugen vender hjem til deres arbejdspladser på sygehusene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar