Sidevisninger i alt

torsdag den 5. juni 2014

Foredrag om børn og jern- og B-vitaminmangel.

55 forældre, køkkenansatte og institutionspersonale kom til foredraget ”Sund mad til dit barn” på Inuili. Dagens fokus var børns indtag af D-vitamin og jern. Distriktslæge Jan Færk har analyseret blodprøver på 85 børn i Sydgrønland og fandt, at alle manglede D-vitamin, mens 70% manglede jern.

 
 Billedet er taget af Lena P. Fisker.

Jan Færk fortalte kort om D-vitamin og jerns funktioner i kroppen samt konsekvenserne af at mangle dem. D-vitaminmangel giver blandt andet manglende vækst og bløde knogler, mens jernmangel ses som et blegt udtryk, træthed og energiforladthed.

Til at fortælle om, hvad man kan gøre for at øge indtaget af D-vitamin og jern gennem kosten var Lena P. Fisker, der er kostvejleder i Qaqortoq, og Sofie Stub Naylor, diætiststuderende fra København. Kursister fra Inuili havde sammen med faglærer Cathrine B. Madsen vejet en masse fødevarer af for at vise, hvilke mængder af fx. torskerogn eller broccoli, der skal til, for at få tilstrækkeligt med D-vitamin, calcium, jern og C-vitamin.

Der var livlig aktivitet og de fremmødte tilhørere stillede mange spørgsmål; blandt andet, om man selv kan se, at et barn mangler D-vitamin og hvad man gør, hvis der er noget, man ikke tåler eller spiser. Det blev en spændende eftermiddag, og forhåbentlig er det ikke sidste gang, der bliver inviteret til foredrag på Inuili.
 
Teksten er skrevet af Sofie Stub Naylor. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar