Sidevisninger i alt

torsdag den 5. februar 2015

Risotto med hvid fisk, rejer og citron

Du skulle prøve denne variation af risotto - den er ikke så fed som den traditionelle.
 

Ingredienser til 4 personer:
  • 25 g smør
  • 4 dl brune ris, eller almindelige hvide ris
  • 2 tsk. finthakkede løg
  • 8 dl. fiskebouillon
  • 1/4 tsk. safrantråde
  • 2 tsk. groft salt
  • 7 gulerødder i skiver
  • 400 g lys fisk, f.eks. torsk
  • 200 g rejer
  • ½ tsk. fintrevet citronskal og saft af en citron
Fremgangsmåde:
  • Smør varmes i en tykbundet gryde - det må ikke brune
  • Svits ris og løg i smørret ved kraftig varme
  • Hæld 2 dl. af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme
  • Knus safrantråde i salt og rør blandingen i risottoen
  • Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. Rør af og til og tilsæt bouillon når risene er ved at blive tørre
  • Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og citronsaft  i og kog i yderligere ca. 4 minutter
  • Smag til, evt. med salt.
Serveres med rejer, groft brød og citron.

Ernæringsassistenteleverne ønsker VELBEKOMME.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar