Sidevisninger i alt

onsdag den 13. august 2014

Sæl på menuen

Temaopgaven til denne onsdag lød på sæl, med det forbehold at eleverne ikke måtte bruge kogemetode til den ret, de ville lave.
 

Når man tænker på at de startede med 2 hele sæler lige over middag....
 

så er det fantastisk at der ikke er spor stress i køkkenet et kvarter før maden skal være klar i kantinen...
 

...de ved, at der er 50 sultne mennesker, der venter udenfor..... 
 

...de 10 af dem indbudte gæster, medlemmer af fangerforeningen med ledsagere.
 

Dessertkøkkenet er også klar med chokolademouse med vanilleis og bær udover kagen til aftenkaffen.
 

Her koordineres de sidste opgaver inden døren åbnes.
 

Det er eksperter, fangere  og fangerkoner, der her smager på den eksotiske ret: Stegt marineret sælkød med babymajs og sprøde peberstrimler serveret med varm kartoffelmos, rødbeder og sennep.
 
"Mammarpoq" - kunne man høre rundt omkring ved bordene - ellers blev maden nydt i intens tavshed. Et godt tegn netop på at maden smager særlig godt.
 

Der var flere af kenderne der måtte have en ekstra portion.
 
 
 Kokkene selv var også godt tilfredse. Selv de der ellers ikke elsker sælkød, var begejstrede.
 
Og så var der kaffe bagefter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar