Sidevisninger i alt

søndag den 10. august 2014

3-retters aftenmenu....

....det var hvad vi blev inviteret på i aftes. Her er beviset.

Som en overraskelse fik vi først serveret en lille appetizer. Det var blåmusling med krydderolie og rugbrødschrunch flot anrettet på en sten fra fjeldet og pyntet med pileurt.
 

Her er forretten lige så kunstfærdigt anrettet på en isblok.... Fjeldsyrens syrlighed passer fint til fisken.
 

Flot hovedret serveret på en tallerken.
 

Desserten måtte Kunuk rekonstruere i dag. Jeg var så betaget af menuen i går at jeg helt glemte at fotografere.
Inden desserten - skal lige siges - havde vi fået en mundskyller af isflager med smag af blomster.
 

Holdet bag menuen består af Kunuk (i midten), som er kokkeelev på Hotel Arctic, Anders (til venstre) som er tjenerelev på Hotel Hans Egede og Kunuks dygtige assistent Benedikte (til højre), som er i gang med en uddannelse til ernæringsassist.
 
 
Kunuk arbejder til daglig sammen med Jeppe, som er køkkenchef på Hotel Arctic. Det er fra ham, Kunuk har fået inspiration til at anvende svampe, blomster og krydderurter fra den grønlandske natur. 
Hele ugen så vi dem komme hjem med små poser med blade og blomster til menuen og sten og indlandsis til at servere den på.
Flot arbejde - og det hele har foregået efter normal skoletid.
 
Nåja - så var der lige de små chokoladeting til kaffen bagefter.
 
Alt blev selvfølgelig professionelt præsenteret for de heldige gæster af Anders.

lørdag den 9. august 2014

Sortebærjuice

Vi vader i sortebær i år. Også i blåbær for den sags skyld.
Sidste år var det totalt umuligt at finde bare et enkelt bær, derfor er det fantastisk igen at svømme i bær, naturens overflod som Sydgrønland er kendt for. Grønlands spisekammer. 
 

Og der bliver plukket.
Vi indhandler så vi har til vinterens forbrug i fryseren.
Vi har kursister fra Qaanaaq i øjeblikket - de samler også forråd til hjemrejsen.
 
 
Hvis der ikke er plads i fryseren, kunne man lave en dejlig frisk juice efter denne nemme opskrift:
 
3 l sortebær (eller blåbær)
3 liter koldt vand fra vandhanen
2 citroner uden skal, skåret i skiver
1 lille spiseske vinsyre
lidt atamon
3 - 4 dl. sukker (smag på juicen, måske skal der mere sukker i)
 
Det hele blandes og stilles køligt.
Nu skal man røre i blandingen en gang imellem så sukkeret bliver opløst.
Efter 3 dage skal juicen sies og den er klar til at drikke.
 
Der skal ikke blandes vand i, det smager fantastisk som det er.

onsdag den 6. august 2014

Klokkeblomsten

Det var klokkeblomsten, der var tema for aftenens menu denne onsdag.
 

Når man arbejder i et servicefag, som de fleste af vore uddannelser hører ind under, så handler det også om at maden bliver serveret til tiden.
 
Og det er en selvfølge, at alle er omhyggelige med hver deres opgaver, det gælder både dem der laver maden, dem der gør kantinen klar, og dem der skal rydde op.
 

Jeg kan godt forstå at de er stolte. Alt er klart til at åbne dørene for aftengæsterne.
 

Klokkeblomsterne præger selvfølgelig bordpynten....
 

...og jeg kan godt hilse og sige, at denne dekoration ser enkel og let ud, men det kræver virkelig tålmodig at få blomsterne til at blive nede i vandet.
 

De øvede sig hele aftenen i går :-)
 
 
...og øvelse gør som bekendt mester.
 
Jeg skal lige huske at sige, at pastaen også var hjemmelavet.
 

søndag den 3. august 2014

Inuili fra den pæne side

Sådan ser en nybonet forhal ud - klar til at modtage kronprinseparret.
(Kokken stod der ikke i fredags)
 

Trappen ved fordøren er nymalet.....
 
 
......gruset revet....
 

....og der var ikke et eneste cigaretskod at se i miles omkreds.
 

Håndværkerne nåede også at få facaderne malet, inden besøget....
 

......selv græsset nåede at blive grønt.
 

Her er brandtrappen klar på den nye tilbygning, hvis uheldet skulle være ude.
 

Og hvad skete der så? :-)
 
Inuili kom til at byde velkommen med denne facade fordi - som jeg skrev tidligere - gæsterne valgte at nyde det gode vejr ved at gå op til Inuili. De kom ad bagvejen, bogstavelig talt.
 
Det er et godt sted til en stille stund i solen, men næste gang vi skal have gæster, må vi finde et andet sted til overskudsmøblerne. 
 

fredag den 1. august 2014

Kronprinseparrets besøg på Inuili den 1. august 2014.

Efter en hektisk uge med forberedelser i alle kroge af skolen er det nu blevet dagen for besøget.
 
De nye døre ind til kantinen er på plads og håndværkerne fik lige dækket de sidste karme af så serviceteamet  - for allersidste gang - kunne støvsuge og bone gulve.
Hele huset skinner nu, der er friske blomster i vaserne, personalets børn har øvet børnesange hele ugen ...
...og MADEN er klar. Kristine kan være stolt af sin spændende frugtanretning.
 

Vi venter kronprinseparret med deres 4 børn lige om lidt....
 

.....personalet er klar i kantinen til de sidste informationer.....
 

Pressefolkene er de første der ankommer, de er klar i de tilstødende lokaler.
 

Vi begynder at spejde efter æresgæsterne.....
 

....som ikke ankommer i bil, men, på grund af det gode vejr får vi at vide, har valgt at tage turen op til Inuili gående.
 

Så vi må lige tage opstilling med front den modsatte vej...
 

og NU kommer de.
 

De lækre pindemadder og kager vækker begejstring...
 

..både hos kronprinseparret og deres følge af lokale og nationale politikere.
 

Kronprinseparrets børn var blevet trætte, så de var ikke med, men børnekoret tog alligevel kegler...
 

...det var der ingen tvivl om.
 

Da gæsterne var gået, skulle vi selv smage på pindemadderne.
Uhmmmm :-)
 
Og nu kan jeg se at der er tændt op i grillen.
 

onsdag den 30. juli 2014

Onsdagsmenu

Som noget nyt i år vil det være eleverne, der står for aftensmad og aftenkaffe hver onsdag.
 
Debuten i dag lover godt :-)
 

Eleverne bliver delt i 3 hold hvor 1 hold skal sørge for at dække bord og ellers gøre kantinen klar, 1 hold laver mad og 1 sørger for opvasken. Næste onsdag skifter opgaverne så alle får prøvet det hele.
 

Borddækningen er en ønskeopgave lige nu hvor naturen bugner af fristelser.
 

 Hver onsdag har sit tema, som tager udgangspunkt i sæsonens råvarer. I dag var det ørred.
 

Dagens menu - fiskesuppen var fantastisk, rensdyrstegen perfekt.....
 
......jeg glæder mig til æblekagen.
 

mandag den 28. juli 2014

Vi slår dørene op

.... eller man kan også sige vi piller dørene ned.
 
Sidst på dagen fjernede håndværkerne de gamle døre ind til kantinen...
 

... de skal erstattes med flotte nye døre.
Det er også det sidste der mangler inden alt skal være på plads til på fredag, hvor vi får besøg af kronprinsen og hans familie.
 
Som det allersidste skal gulvene bones.
 

I dag åbnede vi den nye fordør for at byde 2. grundforløb velkommen tilbage på Inuili.
Deres første uge kommer til at gå med forberedelser til det royale besøg.
 
Spændende!