Sidevisninger i alt

onsdag den 16. april 2014

Påskefrokost

Her er et lille udpluk af de flotte lækkerier, ernæringsassistenterne bød på i dag - og det midt i deres eksamensperiode.
 

Hjemmelavede, marinerede laks og karrylaks..
 

..store, flotte marinerede muslinger som er plukket lige i nærheden.
 

Ingen påskefrokost uden skidenæg - og hvorfor hedder kogt æg i sennepssovs så lige skidenæg?
Det blev jeg nødt til at finde ud af.
 
På hjemmesiden Historie-Online fandt jeg forklaringen.
 
Retten er opkaldt efter Skidenlørdag. Skidenlørdag var vaskedag i gamle dage, deraf navnet "skiden", altså beskidt.
Den dag spiste man skidenæg. Æg var en luksusspise, derfor spiste man særligt mange i påskedagene. 
 

Her er de ansvarshavende på den ene side af bordet....
 

... og på den anden.
 

Og de sidste -
Tusind tak til jer alle sammen for en dejlig frokost.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar