Så er alt klart til servering, næsten da. Spæk, både lagret og frisk, blåmuslinger og panerede kammuslinger.
De grønlandske specialiteter gjorde stor lykke...
...der blev lyttet ....
..og fotograferet...
og derefter spist med stort velbehag.
Der var megen ros til vore dygtige elever...
...fra en ekspert, som udråbte frokosten til af være "rejsens højdepunkt".
Bagefter fortalte hun lidt om sin interesse for nordiske madvarer, og udtrykte i den forbindelse håb om, at der kunne komme større fokus på de fantastiske grønlandske råvarer.
"Vi skal sætte større pris på det vi har i vores egen baghave", som hun sagde, og undrede sig over, at Neqi producerer lammebacon og spegepølser - "hvorfor serverer hotellerne ikke det til morgenmad i stedet for importede skinker og bacon?"
Gæsterne havde sat 1 time af til besøget på Inuili. De blev i 2.
Sofus kunne levere årets påskelam - i det mest fantastiske solskin.
Sofus fortalte iøvrigt, at han er i gang med at lægge produktionen om fra lam til kødkvæg. Det vil tage nogle år, men lige netop i dag rundede han 100 stk. kvæg.
Det oksekød han producerer, bliver solgt i Brugsen - og "det bliver revet væk" - når han har slagtet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar