Helle er gæstelærer på vores kursus "Grønlandske råvarer på det kolde bord", som vi kører i disse dage. Ud over at kurset skal have fokus på de fantastiske grønlandske råvarer, så har Helle også fokus på at de importerede råvarer bliver udnyttet optimalt.
I et bæredygtigt køkken er begge fokusområder vigtige.
I stedet for at smide resterne fra morgenbordets havregrød i skraldespanden, er de her lavet om til eksotiske chips på et ostebord.
Grøden varmes op og fortyndes med vand, hvorefter den smøres tyndt ud på et stykke oliesmurt bagepapir og tørres i ovnen.
Samme fremgangsmåde kan anvendes på øllebrød.
Rugbrødschips. Brødet skæres i meget tynde skiver og tørres i ovnen. Bølgerne opstår fordi brødet blev lagt i en form bagefter.
Dekorativt smør.....
....og velsmagende chutney til ostebordet.....
.....ingredienserne bestemmes af hvad der trænger til at blive brugt. Her er det løg, peberfrugter og tørrede abrikoser.
Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar