Sidevisninger i alt

søndag den 10. august 2014

3-retters aftenmenu....

....det var hvad vi blev inviteret på i aftes. Her er beviset.

Som en overraskelse fik vi først serveret en lille appetizer. Det var blåmusling med krydderolie og rugbrødschrunch flot anrettet på en sten fra fjeldet og pyntet med pileurt.
 

Her er forretten lige så kunstfærdigt anrettet på en isblok.... Fjeldsyrens syrlighed passer fint til fisken.
 

Flot hovedret serveret på en tallerken.
 

Desserten måtte Kunuk rekonstruere i dag. Jeg var så betaget af menuen i går at jeg helt glemte at fotografere.
Inden desserten - skal lige siges - havde vi fået en mundskyller af isflager med smag af blomster.
 

Holdet bag menuen består af Kunuk (i midten), som er kokkeelev på Hotel Arctic, Anders (til venstre) som er tjenerelev på Hotel Hans Egede og Kunuks dygtige assistent Benedikte (til højre), som er i gang med en uddannelse til ernæringsassist.
 
 
Kunuk arbejder til daglig sammen med Jeppe, som er køkkenchef på Hotel Arctic. Det er fra ham, Kunuk har fået inspiration til at anvende svampe, blomster og krydderurter fra den grønlandske natur. 
Hele ugen så vi dem komme hjem med små poser med blade og blomster til menuen og sten og indlandsis til at servere den på.
Flot arbejde - og det hele har foregået efter normal skoletid.
 
Nåja - så var der lige de små chokoladeting til kaffen bagefter.
 
Alt blev selvfølgelig professionelt præsenteret for de heldige gæster af Anders.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar