Vi vader i sortebær i år. Også i blåbær for den sags skyld.
Sidste år var det totalt umuligt at finde bare et enkelt bær, derfor er det fantastisk igen at svømme i bær, naturens overflod som Sydgrønland er kendt for. Grønlands spisekammer.
Og der bliver plukket.
Vi indhandler så vi har til vinterens forbrug i fryseren.
Vi har kursister fra Qaanaaq i øjeblikket - de samler også forråd til hjemrejsen.
Hvis der ikke er plads i fryseren, kunne man lave en dejlig frisk juice efter denne nemme opskrift:
3 l sortebær (eller blåbær)
3 liter koldt vand fra vandhanen
2 citroner uden skal, skåret i skiver
1 lille spiseske vinsyre
lidt atamon
3 - 4 dl. sukker (smag på juicen, måske skal der mere sukker i)
Det hele blandes og stilles køligt.
Nu skal man røre i blandingen en gang imellem så sukkeret bliver opløst.
Efter 3 dage skal juicen sies og den er klar til at drikke.
Der skal ikke blandes vand i, det smager fantastisk som det er.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar