Du skulle prøve denne variation af risotto - den er ikke så fed som den traditionelle.
Ingredienser til 4 personer:
- 25 g smør
- 4 dl brune ris, eller almindelige hvide ris
- 2 tsk. finthakkede løg
- 8 dl. fiskebouillon
- 1/4 tsk. safrantråde
- 2 tsk. groft salt
- 7 gulerødder i skiver
- 400 g lys fisk, f.eks. torsk
- 200 g rejer
- ½ tsk. fintrevet citronskal og saft af en citron
- Smør varmes i en tykbundet gryde - det må ikke brune
- Svits ris og løg i smørret ved kraftig varme
- Hæld 2 dl. af fiskebouillonen ved og skru ned til svag varme
- Knus safrantråde i salt og rør blandingen i risottoen
- Kog ved svag varme og under låg i ca. 30 min. Rør af og til og tilsæt bouillon når risene er ved at blive tørre
- Vend gulerødder, fiskestykker, citronskal og citronsaft i og kog i yderligere ca. 4 minutter
- Smag til, evt. med salt.
Ernæringsassistenteleverne ønsker VELBEKOMME.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar