Sidevisninger i alt

søndag den 17. maj 2015

Et par lækre tapas

I fredags serverede kursisterne
..
 
Stegt sællever med bløde løg
og
stegt tejstbryst med perlebyg og orangesauce.
 
Du får lige opskriften på den stegte sællever her: 

Stegt lever af sæl og smørdampet gulerodsmarv

Anrette på timianrøget kartoffelpuré med karamelliserede løg
 
Couv. Antal 2
 
§  100 g lever af sæl
§  1 stk. gulerod
§  1 stk. løg
§  Smør
§  Salt og peber
 
Timianrøget kartoffelpuré
§  100 g kartoffel
§  Æg
§  Mælk
§  Salt og peber
§  Røgsmuld og timian
 
Sådan gør du:
Timianrøget kartoffelpuré
Kartoflerne skrælles, deles i tern og koges purémøre uden salt, dampes fri af væden, tilsættes varm mælk, smør og smages til med salt og st. hvid peber.
Røggryden startes op med røgsmuld og timian. Puréen stilles i den antændte røg i en skål og røges under låg i ca. 2 minutter.
Gulerødderne skrælles og blancheres, marven tages ud og smørdampes med salt til al dente konsistens.
Løget pilles og skæres i meget tynde skiver og sauteres på pande, til sukkeret i løget begynder at karamellisere.
Leveren skylles og renses for galdegange, udvandes. Skæres i 1 cm tykke skiver og steges på en varm pande i olie og smør (svag rosa), krydres med salt og peber.
Puréen placeres på tallerken med gulerodsmarv, leveren placeres derpå og toppes med de karamelliseret løg, garneres med timian.
 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar