I fredags serverede kursisterne
..
Stegt sællever med bløde løg
og
stegt tejstbryst med perlebyg og orangesauce.
Du får lige opskriften på den stegte sællever her:
Stegt lever af sæl og smørdampet gulerodsmarv
Anrette på timianrøget kartoffelpuré med
karamelliserede løg
Couv. Antal 2
§
100 g lever
af sæl
§
1 stk.
gulerod
§
1 stk. løg
§
Smør
§
Salt og
peber
Timianrøget kartoffelpuré
§
100 g
kartoffel
§
Æg
§
Mælk
§
Salt og
peber
§
Røgsmuld
og timian
Sådan gør du:
Timianrøget kartoffelpuré
Kartoflerne skrælles,
deles i tern og koges purémøre uden salt, dampes fri af væden, tilsættes varm
mælk, smør og smages til med salt og st. hvid peber.
Røggryden startes op
med røgsmuld og timian. Puréen stilles i den antændte røg i en skål og røges
under låg i ca. 2 minutter.
Gulerødderne skrælles
og blancheres, marven tages ud og smørdampes med salt til al dente konsistens.
Løget pilles og skæres
i meget tynde skiver og sauteres på pande, til sukkeret i løget begynder at
karamellisere.
Leveren skylles og
renses for galdegange, udvandes. Skæres i 1 cm tykke skiver og steges på en
varm pande i olie og smør (svag rosa), krydres med salt og peber.
Puréen placeres på tallerken med gulerodsmarv, leveren placeres derpå og
toppes med de karamelliseret løg, garneres med timian.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar